The best Side of Sanal Sunucu Nedir?
The best Side of Sanal Sunucu Nedir?
Blog Article
Bu, bir fiziksel sunucunun, eş zamanlı iş yüklerini çalıştırmak için kullanılabileceği anlamına gelir. Sanallaştırma, altyapıları daha basit ve daha verimli hale getirerek uygulamaların daha hızlı devreye alınmasına, performansın ve kullanılabilirliğin artmasına olanak tanır. Sanal Sunucuların Ortaya Çıkışı
Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Virtual Non-public Server” olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “dedicated” advertı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.
Sanal sunucularınızı tam potansiyeliyle kullanmanın sayısız yolu vardır. Örneğin içerisinde oyun sunucuları, Net sunucuları veya mail sunucuları gibi çeşitli sunucular kurabilirsiniz. Ek olarak, diğer kullanıcılara karşı anonim kalırken sunucunuz ve dolayısıyla tüm kaynakları üzerinde tam yönetici haklarına sahip, paylaşılan barındırma tekliflerinden daha fazla bağımsızlık gerektirebilecek diğer projeleri de barındırabilirsiniz.
Bulut hizmetleri, sanallaştırmanın bir uzantısıdır ve kullanıcıların ihtiyaç duydukları kadar kaynak kullanmasına ve ödeme yapmasına olanak sağlar.
Ayrıca VDS kullanıcıları, sunucu kaynağını başka bir kullanıcıyla paylaşmazlar. Bu, tüm sunucuların kaynaklarına yalnızca bir kişi tarafından erişilebilir olduğu anlamına gelir.
one. Geliştirilmiş kaynak kullanımı: sanallaştırma, birden fazla sanal sunucunun aynı donanımı paylaşmasına izin vererek fiziksel kaynakların daha iyi kullanılmasını sağlar.
Daha güvenli bir sunucuda verilerinizi barındırmaya çalışırken, verilerinizin tamamının tehlikeye gireceği bir durum ile karşı karşıya kalmak istemezsiniz değil mi?
VPS barındırma, tüm mesaileri boyunca sunucu yönetimiyle ilgilenen eğitimli bir profesyonel ekibin uzmanlığına düşük maliyetle erişmenize imkan tanır. Aşağıdaki avantajları sunar:
CPU ve RAM gibi kaynaklar VDS sunucuları arasında paylaşılmaz. Her kullanıcının kendi kaynağı vardır. Bu nedenle, diğer kullanıcıların Website siteleri birbirlerinin performansını etkilemez.
Kritik verilerin bir felaketten kurtarılması söz konusu olduğunda zaman nakittir. Bir kuruluşun somut bir veri kurtarma stratejisi yoksa, bir felaketten etkilendikten sonra fiziksel sunuculardan veri kurtarmak zor olabilir.
Vds, bir genişletme olarak “Sanal adanmış Sunucu” teriminin baş harfleridir. VPS paketlerinde kullanılan donanımı kullanan işletim sistemi farklıdır. VDS’de bu senaryoda donanım benzersizdir.
Fiziksel sunucuları bölümlere ayırdıktan sonra sanal sunucuların içerisine dilediğiniz işletim sistemini kurabilir, bilgisayarınızdan uzak bağlantı yoluyla dilediğiniz zaman sunucuya bağlanabilir ve dilediğiniz zaman pasif hale getirebilirsiniz.
Bildiğiniz ve gündelik hayatta genelde sunucular üzerinde kullandığımız ve aynı zamanda desktop diye tabir edilen normal kullanıcı bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemleri üzerine Sanallaştırma yazılımları yüklenip aynı makine ve çalışan işletim sistemi içerisinde ikinci veya daha fazla sistemi üzerine farklı işletim sistemleri de kurarak çalıştırmamız mümkündür. Örneğin dimensions ait bir notebook bilgisayar üzerinde çalışmakta olan Home windows XP işletim sistemi üzerine bir sanallaştırma yazılımı yükleyip bunun içinde deneme amaçlı yazılımlarınızı çalıştırmak için bir ikinci Home windows işletim sistemli makine ve eğitim amaçlı bir de Linux işletim sistemli makine oluşturabilirsiniz.
Bir gözetim çözümü olarak, TSplus Server Checking işletmelerin sanal sunucu altyapılarının her zaman sorunsuz ve verimli çalışmasını get more info sağlamalarına olanak tanır. Aracımız sunucu performansı ve kullanım eğilimleri hakkında ayrıntılı raporlar sunar.